Supa de linte

de retetepersane in Supe, 2 Ian 2011 | 17677 vizualizari

 

De-a lungul timpului am incercat multe retete de supa de linte, dar astazi mi-a iesit suuuper. Iubi a tras concluzia "Asa o facea si mama" (ce am nimerit-o ) , deci o sa o denumesc Maman style :))
In Iran supa de linte se numeste Adasi si nu este foarte condimentata, are doar turmeric iar deasupra se presara angelica uscata.

 

INGREDIENTE

  • 3 cesti mai mari cu  linte - pe punga mea scria linte verde
  • 1,5 l apa
  • o ceapa mare intreaga
  • o ceapa tocata + cateva linguri ulei de masline
  • un morcov
  • o felie dintr-o telina mare sau una mai mica
  • o lingurita cu varf de turmeric
  • o lingurita de chimen macinat
  • 3 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • un praf de scortisoara, cat sa nu ziceti ca n-ati pus
  • sare, piper
  • lamaie pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte:

1. Lintea se alege si se spala in mai multe ape. Daca aveti timp, o lasati sa se inmoaie vreo jumatate de ora inainte de fierbere.
2. O puneti la fiert cu apa, sare, 3 foi de dafin, ceapa intreaga, morcovul si telina.
4. Intr-o tigaie incingeti ulei si adaugati ceapa taiata marunt, condimentati cu turmeric si jumatate din chimen si nu lasati sa se arda.
5. Adaugati ceapa prajita peste linte si lasati sa fiarba bine.
6. Dupa ce lintea a fiert, scoateti legumele intregi din oala. Daca vi se pare ca nu a mai ramas zeama suficienta, mai adaugati apa si mai lasati sa fiarba un pic.
7. Acum puteti sa ii adaugati usturoiul pisat si scortisoara, sa o serviti asa sau puteti sa o pasati.
8. Este delicioasa cu lamaie si paine prajita. Noi deja am terminat-o, noroc ca am apucat sa fac o poza.

TIPS-URI

1

daca nu gasiti turmeric, cred ca merge si curry

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella